21 januari 2012

Jahn Teigen

Det var nära att vi struntade i det. Jahn Teigen, kan han verkligen ha något av värde att berätta om Carola, det var ju så himla länge sedan de uppträdde tillsammans...

Men vad sjutton. Teigen bor i Skåne, det var en lätt match för mig att sticka ut till Österlen och träffa honom. Och han bjöd på en fantastisk analys av vad det vill säga att ha varit Jahn Teigen, och därmed på många sätt också vad det vill säga att vara Carola, under lång tid. Han är prövande, testar formuleringar, förkastar dem och söker sig fram. Intervjun ligger mot slutet av vår bok. Ett litet citat fick inte plats, något som Jahn Teigen sa när vi talade om offentlighetens krampaktiga förhållande till Carolas starka tro:

“Det är väl rädslan för det okända. Du är inte rädd för att gå omkring med ett brutet finger. Men om du inte är säker på om fingret är av? Då är du rädd.”

Jag är inte alls säker på alla texter i boken, tvivlar enormt mycket på helheten vissa stunder – men intervjun med Jahn Teigen, den är viktig. Och tack vare hans generositet är den, vågar jag lova, mycket spännande att läsa.

Inga kommentarer: