3 januari 2012

Den mytomspunna försvunna

Mot nittiotalets slut spelade Carola in en del låtar med Niclas Frisk och Andreas Mattsson. Skivan gavs aldrig ut; det enda som räddades till eftervärlden var den suveräna "You + me" som jag just nu lyssnar på varje dag utan undantag.

Är det någon som vet det mest grundläggande här? Nämligen:

Varför i hela friden blev det ingen platta av det här projektet?

6 kommentarer:

Magnus Borg sa...

Vad säger Andreas Mattsson?

You + me (demoversion) är fantastisk!

Andreas E sa...

Ja, den är ju det. Jag söker lite folk för att få ett rakt och enkelt svar på varför det inte blev av nu, men hittills ingen framgång, inget svar som är tydligt eller begripligt nog.

Magnus Borg sa...

Första gången jag hörde demoversionen av You + me (innan den gavs ut på skiva) var för flera år sedan hemma hos Andreas Mattssons mamma. Jag fick sitta och lyssna i hennes vardagsrum och efteråt försökte jag få behålla skivan, men det var lönlöst! :)Men jag var/är otroligt tacksam över att hon (och Andreas Mattsson som hade skickat skivan till henne) lät mig lyssna.

Andreas E sa...

Frisk/Mattsson skrev ju det snygga soundtracket till tv-serien "Våra vänners liv" - undrar om det är några låtar där som ursprungligen var tänkta för Carola? Jag söker Niclas Frisk just nu och ska fråga honom.

Peter Karlsson sa...

Carola har själv sagt i intervjuer att hon lyssnade på skivbolaget som var ute efter en annan typ av album.

Peter Karlsson sa...

Help somebody spelades senare in av Peter Jöback. Carolas demo fanns med i reklam för Comviq. Man ringde ett telefonnummer och fick höra Carola prata och sjunga sin version en stunde..