17 april 2012

Teater

Han återgår till kartongen och får upp den. Den visar sig innehålla preparatet Lady, en uppstoppad och illa medfaren version av familjebyrackan.

Vad i helvete! Lady! Herregud! Morsan – det är Lady! Men – vad fin du är. Det är Lady, morsan! Visste du att Sture stoppa upp han? Det visste inte jag! Fantastiskt! Ja, har du sett, Frankie – Lady! Det var en riktig hund, det! Visste du om det här, morsan, va? Morsan?

Han har glömt att hon har hörlurarna och går fram och tar bort dem.

Morsan – har du sett vad det var? Morsan? Det var Lady! Det var Lady! Morsan!

Hon svarar inte.

Morsan! Du måste titta på Lady! Morsan!

Han får inget svar – Linnea Cervieng är död.

Shownummer. "Främling" på i full styrka. Frankie Boy sjunger playback med text och koreografi riktad mot den uppstoppade Lady. Bengt-Teddy Lampa kommer som en vandrande pinne från Tärendöbussen. Irene balanserar försiktigt sin tvillingäggula. Marcel följer henne och fotograferar varje steg hon tar. Gunnel och Per-Erik tågar arm i arm med resväskor och iförda varsin numrerad spelartröja. Vårdarna släpar på Nattbiträdet. Tyrone skrider med "pessböjken" som en nattvardskalk. Nelly kommer in med målningen "Göran Cerviengs hjärta". Målningen hängs upp. I centrum Morgan med den döda Linnea.

Slutscenen i Staffan Göthes teaterpjäs “En uppstoppad hund”, 1986.

Inga kommentarer: