20 april 2012

Festkväll

Det kommer lite bilder på förlagets hemsida inom kort, men i text kan man kanske sammanfatta kvällens releaseparty med en känsla av en tonartshöjning inkl fläkt?

***

Johanna och jag har haft otroligt roligt men är hemskt trötta. Det känns som om vi har varit överallt den här veckan, och vi är till lika delar glada och häpna över intresset. Vi hade verkligen inte kunnat räkna med det. Vi är också glada över recensionernas spännvidd – folk har gjort otroligt olika läsningar, och landat i radikalt olika sammanfattande känslor för bokens helhet, hela vägen från Andres Lokkos makalösa hyllning i Aftonbladet till Gunilla Brodrejs kapning av oss, och Carola, i Expressen. (Men hellre en femma och en etta i betyg än två treor, det säger jag er!)

Nån gång i nästa vecka ska vi återkomma med en lista till de recensioner vi kan hitta, mest för vårt eget arkivs skull. I kväll är vi lite nervösa inför vad som ska stå i Dagens Nyheter i morgon; DN har en särställning för oss som själva är i branschen, och eftersom vi båda har medarbetat eller medarbetar där så är det dessutom lite "hemma" för oss. En riktig kapning där skulle allt svida lite...

I dag var vi på SVT och spelade in "Babel", som sänds på onsdag kväll. Det får ni inte missa – men då främst inte för vår skull, utan för den intensiva men lågmälda intervju som Jessika Gedin gjorde med författaren Johanna Ekström (nej, hon är inte släkt med någon av oss :-D) som var enormt fint genomförd av båda parter. I morgon lördag är vi på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm klockan 14, de har ett ambitiöst program med författarbesök, och brukar fixa det fint. Så varmt välkomna dit!

1 kommentar:

MV sa...

Fin recension i UNT idag :)