3 januari 2012

Heaven!Medan Andreas lyssnar på You + Me tittar jag dagligen på det här klippet på repeat: Carola sjunger Invincible hos City Harvest Church i Singapore, i en lokal jag tror är Suntec Singapore International Convention Centre, där man brukar ha sina gudstjänster (och som församlingen numera, dock inte på den här tiden, också är delägare i).

Lyssna efter jublet vid tonartshöjningen (jag får lite gåshud märker jag) och på de små textvarianterna - inte minst utropet "Heaven!" - som får sångens religiösa innehåll att träda fram. Det funkar ganska bra; mitt öra reagerar egentligen bara mot ordet "insatiable", omättlig. Det känns inte helt Jesus. Annars är det här en kristen sång om man vill det!

5 kommentarer:

Joc sa...

Finns alltså inte så många svenska artister som skulle kunna traska upp på scen i en megachurch och bara… fixa det. Klara rummet.

Denise sa...

Och slutet. Åh. Finns ingen som är lika bra på att få fram budskapet med sån glädje att jag nästan gråter varenda gång som Carola. En av hennes bästa egenskaper, tycker jag, är just hennes starka tro som hon liksom stays true to, hela tiden. Det är så himla himla vackert.

Joc sa...

Ja – visst ser det ut som att hon ser upp i himlen och säger "tack"? Det känns som att hon gör det ganska ofta – och det är ingen pose, hon menar ju det också.

Anonym sa...

I stort sett all musik Carola släppt de senaste decennierna är kristen musik: "Genom allt", "När löven faller", "Evighet", "One Love", etc.

Andreas E sa...

Hm, har inte tänkt på "One love" som en kristen sång. Ska lyssna med de öronen!