12 december 2011

Caramba!Tillåt oss ett kort besök i en annan julstämning i annan era! Den 23 december 1989 sjunger Carola med Jerusalem i SVT:s underhållningsprogram Caramba!. Sången är för det moderna örat enormt långtråkig och den tar aldrig slut – jag utmanar er att försöka behålla koncentrationen länge nog för att förstå texten. Vad är det dom ska ta? Man kan bara anta att teve höll ett lite sävligare tempo på den tiden. Idag är det otänkbart att man skulle få hålla på i nästan fem minuter när låten inte varieras det minsta.

Nästa vecka ska jag till KB för att försöka hitta det senare Caramba!-avsnitt där delar av Runar och Carolas bröllop ska ha sänts. Själv bröllopet finns förstås som köp-VHS och det har vi redan sett, men vi har träffat många människor som minns att de skulle ha sett delar av det i TV. Att programmet var just Caramba! är vår bästa ledtråd. Men när var det? Var det direkt i anslutning till bröllopet? Kommer någon av er ihåg att ni skulle ha sett det?

En sak till om klippet ovan: det må vara tråkigt, men det påminner om att Carola kunde ha hamnat in på ett helt annat spår och blivit rockvokalist i stället. Alla mänskor i Sverige verkar ha en fantasi-Carola och det är min – Carola Häggkvist, internationell power ballad-ikon. Om man får drömma om samarbeten man skulle önska sig är mina drömmars All Star-möte Carola i samarbete med Jim Steinman.

4 kommentarer:

Peter Karlsson sa...

Det sändes på Carolas födelsedag i Caramaba på SVT den 8 september 1990. Hon framförde nya singeln "The girl who had everything" + "I´ll live", samt att valda delar ur bröllopet visades.

Peter Karlsson sa...

Här är programmet du efterfrågar i Svensk mediedatabas.

http://smdb.kb.se/catalog/id/001710884

Johanna sa...

Peter Karlsson, du är en KLIPPA. Du har besparat mig en massa extra arbete på KB! Tack!!!!!!

Peter sa...

Varsågod! Kul att kunna hjälpa till! :-)