20 oktober 2011

Och boken ska heta...

Hur skulle en bok om Carola, egentligen, kunna heta något annat än "Främling"?

Det känns bara självklart. Undertiteln blir "En bok om Carola".

Omslaget ska vi visa er så fort förlaget har ordnat det praktiska med fotografen vars bild vi har fastnat för.

Mitt första namnförslag för boken var "En känsla och jag litar på den. En bok om Carola". Det hade också varit bra, dels eftersom det är en rad ur "Främling", dels eftersom det säger mycket om hur Carola arbetar – på intuition och magkänsla och med mycket passion. Som det ser ut nu är "En känsla och jag litar på den" i stället namnet på ett av bokens kapitel, och vi väljer det rakare och enklare "Främling" i stället. Inte minst eftersom Carola på så många sätt är en så ovanlig person i svensk offentlighet.

Jag krävde att texten på omslaget skulle gå i rosa och silver, och det har formgivaren hörsammat... Sedan har vi diskuterat säkert tio olika varianter, alla mycket fina. Som sagt, ni får se mycket snart!

Vi går in i en intensiv fas av tre månaders slutförande nu. Otroligt roligt! Fortsätt att tycka saker och fråga saker och tipsa oss om saker, vi behöver det.

1 kommentar:

Magnus Borg sa...

Jag känner spontant nej (om jag ska vara ärlig). Känns väldigt förutsägbart. Första förslaget var mycket bättre. Ett omslag som går i rosa och silver låter däremot alldeles, alldeles underbart. Ser fram emot att se omslaget i sin helhet!