23 februari 2011

Och det är bara dig jag vill haDet här är en riktig raritet: en livetagning av "Det regnar i Stockholm", tillsammans med Norges självklara motsvarighet till Carola. Och då menar vi inte Sissel, utan – Morten Harket! (Han sjunger förstås obesvärat i låtens originaltonart, näst Eric Gadd är han trots allt Nordens falsettkung...) Blåssektionen har tyvärr en dålig dag, eller har möjligen fått ett ruttet arr utskrivet åt sig, men – rösten är ju där. Rösten kommer ingen åt.

För övrigt är det OBEGRIPLIGT att ingen har gjort en cover på den här. Modern, soulig – men med en liten textändring kanske. "Nummerskivan" känns lite 1900-tal...

7 kommentarer:

Sofia Holmdahl sa...

Underskattad låt.

Peter sa...

Från Carolas 10 års jubileum som direktsändes från studio 1 i TV-huset på Påskafton 1993. Jag satt i publiken! :-)

Andreas E sa...

Jag älskar verkligen "Det regnar i Stockholm", och jag råkar dessutom veta att det är textförfattaren Ingela "Pling" Forsmans personliga favorit - och hon har väl skrivit runt tusen låttexter!

Nördlarm: Jag tror att det som lyfter låten är det andra ackordet i refrängen. Om den går i Bb, vilket jag tror, så är det andra ackordet ett lite otippat C, innan vi går vidare upp till dominanten F. Det blir lite fanfar-artat och mäktigt... :-)

MV sa...

Jag skulle gärna höra den med en riktigt bra orkesterarrangemang till! Även på skiva tycker jag produktionen lider av lite dansbandsvarning.

Joc sa...

Jag tycker också, om ni ursäktar min ytliga kommentar, att Carolas hår här är rätt fantastiskt!

Andreas E sa...

Hon får dåtidens pojkbandslook. Men Morten Harket då! Han är ju sjukt snygg, James Dean upphöjt till två!

Peter sa...

På 20-årsjubileet körde hon denna på Cirkus med riktig orkester! Finns på jubileums-dvd´n som kom samma år dvs 2003.